Lapsille ja lapsiperheille

Lapsijooga-kurssi

Lapsijoogatunti rakentuu tarinan ympärille, ja saa lapset luonnostaan joogaamaan luovasti ja leikinomaisesti. Joogassa tärkeää on iloinen läsnäolo, toisten kunnioittaminen ja jokaisen oman tuntemuksen mukainen tekeminen. Tunnit etenevät liiketarinoina, joihin lapset samaistuvat mielikuvituksen ja matkimisen avulla. Tunnilla lapsi saa harjoittaa leikinomaista ja luovaa joogaa, ja tätähän lapset osaavat luonnostaan.

Tunnilla lähdetään esim. intiaanien maailmaan, edetään ohjaajan antamien ohjeiden mukaan, mutta annetaan myös lapsille tilaa omille ajatuksille ja ideoille. Tasapainoillaan kuin ylväs kotka, tapaillaan intiaanien sadetanssia, lähetetään savumerkkejä naapurikylään, tehdään vuorijonoja, kurkitaan kiven koloihin, vain mielikuvitus rajana ja sitähän onneksi lapsilla riittää, jos vain antaa tilaa.

Lapsijooga vaikuttaa muun muassa motoriseen kehitykseen, kognitiiviseen kehitykseen, itsetuntemukseen ja itsetuntoon. Lihaskunto ja –joustavuus paranee monipuolisten liikevalintojen kautta, sekä oman kehontuntemus ja keskittymiskyky harjaantuu. Tunnin lopuksi rauhoitutaan punaisilla poskilla ja hiki otsalla aina pienimuotoiseen rentoutusharjoitukseen.

Vauva- ja taaperosirkus:

Lapsen ja vanhemman yhteinen harrastus, jossa temppuillaan leikkien ja eri sirkuslajeihin tutustuen. Harjoitukset tehdään vauvaa kuunnellen ja edetään lapsen kehitys huomioiden. Sirkustellessa kehittyy vuorovaikutus lapsen ja vanhemman välillä, sekä molempien tasapaino sekä kehonhallinta saa harjoitusta. Vauva- ja taaperosirkuksessa lorutellaan ja lauleskellaan. Virikkeinä lapsille ja aikuisille on mm. palloja, vanteita, huiveja. Toiset jongleeraavat ja toiset maistelevat palloja. Ryhmässä lapset ja aikuiset pääsevät tutustumaan toisiinsa ja touhuamaan yhdessä. UUDET RYHMÄT ALKAVAT 25.8.2021, VARAA PAIKKASI!!

Satujumppa:

Lasten oma satumaailma houkuttelee leikkimään niin tytöt kuin pojatkin. Tarinan innoittamana pyöritään, kieritään ja tehdään monenlaisia harjoituksia liikunnasta nauttien. Jokainen lapsi saa liikkua omalla tasollaan ja saavuttaa onnistumisia ihan jokaisella kerralla.

äiti-lapsijumppa:

Tässä ryhmässä liikutaan kaksinverroin, liikettä saa äiti ja lapsi. Tavoitteena on touhata yhdessä monipuolisin harjoituksin pareittain ja ryhmässä. Käytetään kekseliäisyyttä, pinnistellään yhteisin haastein ja saavutetaan onnistumisia ja voiton tunnetta.

Liikkuen leiki:

Liikettä, naurua ja hyvää mieltä. Lasten liikkuen leiki-ryhmässä harjoitellaan liikunnan perustaitoja, leikitään, testataan erilaisia välineitä, haetaan rytmiä musiikista ja temppuillaan monella tavalla. Leikkien ryhmässä ja liikkuen kavereiden kanssa myös sosiaaliset taidot harjoittuvat.